Nieuw: tekst vervormen in Design Space

30 oktober 2023

Ons team zet zich continu in om Design Space te verbeteren, zodat er steeds leuke functies bijkomen waarmee jij elk project kan maken dat je je maar kunt bedenken. We richten ons niet alleen op de functionaliteit, design en content van alle apps, maar zoeken ook naar manieren om het maken steeds eenvoudiger te maken. 

Vervormen maar!

Heb je ooit de tekst op je Design Space-canvas een andere vorm willen geven voor een uniek resultaat? Nu kan dat! Vandaag kondigen we een nieuwe functie in Design Space aan voor zowel desktop als iOS en speciaal voor Cricut Access-abonnees: Vervormen. Hiermee kun je tekst heel gemakkelijk manipuleren en vormen naar jouw idee.

Exclusieve Cricut Access-functie

Vervormen is een exclusieve functie voor Cricut Access™-abonnees. Je kunt zoveel effecten bekijken als je wilt, maar voor het Maken van je project heb je een Cricut Access-abonnement nodig (apart verkrijgbaar, voorwaarden zijn van toepassing). Leef je dus helemaal uit en kijk wat de visuele impact is van jouw idee op je ontwerp. Mocht je nu helemaal weg zijn van deze functie, dan kun je overwegen Cricut Access te nemen. Hiermee heb je onbeperkt toegang tot de continu groeiende Cricut-bibliotheek (met onder andere professionele lettertypen, schitterende ontwerpen van het Contributing Artist Program) en krijg je korting op gelicentieerde afbeeldingen. En dan hebben we het nog niet eens over het steeds groter wordende assortiment aan nieuwe functies om je leven net even wat makkelijker te maken, zoals de automatische achtergrondverwijderaar, Monogrammaker en natuurlijk Vervormen.

Ga naar onze website voor een overzicht van alle voordelen van Cricut Access en kijk of je in aanmerking komt voor een gratis proefperiode.

We blijven op alle vlakken werken aan nieuwe functies en verbeteringen voor Design Space. Zo kwamen we onlangs met een verbeterde lettertypekiezer en een vernieuwd lagenvenster en menu voor het combineren van je lagen. Projecten ontwerpen gaat steeds soepeler en we blijven Design Space uitbreiden.

Vervormen nu proberen

Het is een feest om met deze nieuwe functie te experimenteren. Je tekst krijgt op een verrassende manier een heel nieuw leven wanneer je een naam, quote of lay-out draait, ombuigt en transformeert. En dat allemaal in één klik.

Waar wacht je nog op? Probeer het maar eens: selecteer op het canvas je tekst, klik op Vervormen in het menu (of tik in de mobiele versie op Acties > Vervormen). Klik op een bepaalde stijl voor een voorbeeld van het effect.

Mocht je alvast wat inspiratie willen, dan is hier een greep uit onze favoriete projecten die met de functie Vervormen zijn gemaakt.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik Vervormen in Design Space gebruiken of uitproberen?  

De functie Vervormen is beschikbaar vanaf de volgende update van Design Space voor desktop (v7.30), iOS (v5.29) en Android (v5.23). Dit doen we om er zeker van te zijn dat alles soepel verloopt. We verwachten dat alle gebruikers deze update in de komende week krijgen.

Waarom is Vervormen alleen beschikbaar voor Cricut Access-abonnees?  

We verbeteren Design Space continu voor alle leden, waaronder Cricut Access-abonnees.

Kan ik met Vervormen spelen zonder Cricut Access?

Iedereen ziet de functie op het canvas staan en kan de effecten bekijken. Als je geen Cricut Access hebt, kun je met Vervormen kiezen uit 24 verschillende stijlen voor je volgende project met tekst. Je kunt je project zonder Cricut Access alleen niet daadwerkelijk maken. Maar kijk eens of je in aanmerking komt voor een gratis proefabonnement van 30 dagen om de voordelen van Cricut Access zelf te ondervinden.

Hoeveel verschillende stijlen zijn er binnen Vervormen?

Je hebt de keuze uit 24 verschillende stijlen, zodat je altijd het effect vindt dat bij jouw project past.

Gaan jullie nog meer stijlen ontwikkelen?

We weten niet wat de toekomst brengt, maar we luisteren altijd graag de feedback van onze makers. Wie weten rollen we binnenkort weer nieuwe verbeteringen en stijlen uit.

Hoe verschilt Vervormen van hoe ik mijn tekst eerder altijd een andere vorm gaf?

Voor deze functie kon je met Design Space alleen handmatig de vorm van je tekst veranderen. Nu personaliseer je je tekst direct op het canvas.

Is Vervormen beschikbaar in alle versies van de Design Space-apps?

Je moet voor desktop v7.30, voor iOS v5.29 of voor Android v5.23 van Design Space hebben om de functie op je canvas te zien.

Heb ik na mijn proefperiode van Cricut Access nog toegang tot projecten die ik tijdens mijn proefperiode heb bewaard?

Het project is van jou, maar net als onze Cricut Access-afbeeldingen kun je de vervormde tekst na de proefperiode niet meer uitsnijden.

Als ik Vervormen gebruik in een project en dat met vrienden deel, kunnen zij het project dan uitsnijden?

Zij kunnen het project alleen maken als ze ook Cricut Access hebben.

Maakt het voor Vervormen uit welk lettertype ik gebruik?

Vervormen is alleen beschikbaar voor lettertypen die uit één laag bestaan en kun je dus nog niet toepassen op meerlaagse lettertypen.

Wat wordt jouw volgende creatie?

Wij zijn héél benieuwd om te zien wat jij gaat maken. Als je ons tagt in je posts (@cricut_nl), wordt jouw creatie misschien wel gedeeld op onze kanalen. Volg je ons al overal?

  • Nieuwsbrief: Inspiratie, nieuwtjes en promoties rechtstreeks in je inbox. Registreer je nu!
  • Instagram: Een dagelijkse dosis creatieve inspiratie.
  • Youtube: Stap voor stap tutorials.
  • Facebook: De officiële Facebook pagina van Cricut Nederland en België
  • Facebook groep: De groep voor alle Cricut fans uit Nederland en België, om te leren van en met elkaar.
  • TikTok: Leuke Cricut-project inspiratie en exclusieve tips en tricks.