Maak het groot – Maak kennis met Cricut Venture

11 maart 2024

Cricut breidt het creativiteitsplatform uit met Cricut Venture, zodat gebruikers grootschalige ontwerpen en hoeveelheden kunnen maken zonder op precisie in te hoeven boeten.

Deze nieuwe grootformaat machine is slank en vriendelijk voor het oog en combineert de Cricut-kwaliteit waar je van houdt met commerciële snelheden en nog meer precisie. Zeg hallo tegen de Cricut Venture! Wat maakt deze snijmachine anders dan andere Cricut snijmachines? Neem een kijkje.

Is Cricut Venture gewoon een grotere, bredere versie van Cricut Explore 3 of Cricut Maker 3? Nee! Ons technische team had dat kunnen doen, maar ze hebben elk detail van onze snijmachines bekeken en naar een hoger niveau getild. Ze zijn vanaf de basis begonnen en hebben goed gekeken naar welke motortypen het meest zinvol waren, zodat Cricut Venture met commerciële snelheden (tot 25 in/sec) en een grotere breedte (24 in breed) kan snijden met een nog grotere precisie (Mechanische resolutie: 0,006 mm/stap, software resolutie: 0,025 mm, herhalingsnauwkeurigheid: ± 0,1 mm). Hadden we al gezegd dat je er herhaalde afbeeldingen mee kunt snijden tot wel 22 meter lang? Iets anders wat de Cricut Venture onderscheidt van andere Cricut snijmachines is dat hij in een hoek van 45 graden zit. Dit is vooral handig bij het gebruik van een Performance snijmatten voor speciaal materiaal of cardstock. Als deze grotere, bredere machine deze hoek niet zou hebben en een machine met voorlader zou zijn zoals andere Cricut snijmachines, dan zou er ongeveer 1,5 meter achter en 1,5 meter voor de machine nodig zijn om een mat te kunnen leggen. De Cricut Venture is zorgvuldig ontworpen om ruimte te besparen en in je huis te passen.

Waarom is dit allemaal belangrijk? Voor degenen die grote projecten maken of grote batches van dingen maken, stelt de Cricut Venture je in staat om meer te maken in minder tijd. Dus of je nu een fervent vrijwilliger bent voor je gemeenschap, je een bijbaantje hebt dat op het punt staat te ontploffen, of je gewoon je doe-het-zelf hobby naar een hoger niveau wilt tillen, de Cricut Venture opent nieuwe mogelijkheden.

Cricut Venture zit boordevol functionaliteit. Je kunt er de populairste materialen mee snijden, maar ook mee tekenen, rillen, foliën en printen en snijden tot een afmeting van 61 x 71 cm. Met een kracht tot 400 gf kun je je verheugen op het snijden en maken met meer dan 100 materialen (zie de volledige lijst met materialen die de Cricut Venture snijdt), zodat je enorme papieren bloemen, grote 3D-papierprojecten, extra grote vinyl muurstickers en batches sweatshirts of andere kledingstukken kunt maken.

Cricut Venture is niet het enige nieuwe. Met de lancering komt ook een assortiment materialen en accessoires waarmee je het helemaal kunt maken, waaronder Smart Iron-On, Carstock, Smart Vinyl, Markers en Performance snijmatten. Deze sterkere, duurzamere Performance snijmatten zijn verkrijgbaar in dezelfde drie grips die je kent en waar je van houdt: Light Grip, Standard Grip en Strong Grip.

Als je een project maakt waarvoor geen mat nodig is, kun je met Smart Materials gewoon materiaal rechtstreeks in Cricut Venture laden en sneller beginnen met snijden! Het gebruik van Smart Materials betekent dat je langere, grotere ontwerpen kunt snijden zonder dat je onderdelen uit elkaar hoeft te halen. Ze zijn vooral handig bij het maken van projecten in bulk, zodat je niet meerdere matten achter elkaar hoeft te laden.

De Cricut Venture is niet alleen een mooie machine, het ontwerp zorgt ervoor dat thuis maken nog steeds mogelijk (en leuk!) is. Is de unieke hoek van 45 graden die deze snijmachine heeft je opgevallen? Ons team heeft deze snijmachine zorgvuldig ontworpen om een grote impact te hebben. Hij is ontworpen om aan de rand van een tafel te staan, zodat je bij het snijden op een mat geen 1,5 m achter en 1,5 m voor de machine hoeft te hebben om te kunnen werken. Maar als je weinig ruimte op tafel hebt of een nog functionelere opbergoplossing wilt, kijk dan eens naar Docking Stand voor Cricut Venture!

De Docking Stand voor Cricut Venture is de perfecte plek voor de Cricut Venture. De stand houdt de machine op zijn plaats en de rolhouders houden je rollen Smart Material vast. Er zijn ook antistatische opvangbakken aan weerszijden van de machine die helpen om je Smart Material mooi, schoon en van de vloer te houden. Dankzij de Easy-glide wielen kun je de machine verplaatsen in je werkruimte of opbergen als je hem niet nodig hebt. En als je je afvraagt waar je de nieuwe en grote Performance snijmatten van deze machine moet opbergen, er zitten haken tussen de opvangmanden zodat je de matten gemakkelijk kunt opbergen.

Cricut Venture en een beperkt assortiment aan materialen en accessoires is vanaf nu verkrijgbaar bij Atlj.V en Coolblue Nederland en Coolblue België. Of je nu grote projecten maakt of een veelvoud van kleinere projecten, Cricut Venture helpt je meer te maken in minder tijd. We hopen dat dit je heeft geïnspireerd om meer te gaan maken!

Wat wordt jouw volgende creatie?

Wij zijn héél benieuwd om te zien wat jij gaat maken. Als je ons tagt in je posts (@cricut_nl), wordt jouw creatie misschien wel gedeeld op onze kanalen.

Volg je ons al overal?

 • Nieuwsbrief NL of Nieuwsbrief BE: Inspiratie en informatie rechtstreeks in je inbox.
 • Instagram: Een dagelijkse dosis creatieve inspiratie.
 • YouTube: Stap voor stap tutorials.
 • Facebookgroep: Een groep voor alle Cricut fans uit Nederland en België, om te leren van en met elkaar.
 • TikTok:: leuke Cricut-project inspiratie en exclusieve tips en tricks.

Wat wordt jouw volgende creatie?

Wij zijn héél benieuwd om te zien wat jij gaat maken. Als je ons tagt in je posts (@cricut_nl), wordt jouw creatie misschien wel gedeeld op onze kanalen. Volg je ons al overal?

 • Nieuwsbrief: Inspiratie, nieuwtjes en promoties rechtstreeks in je inbox. Registreer je nu!
 • Instagram: Een dagelijkse dosis creatieve inspiratie.
 • Youtube: Stap voor stap tutorials.
 • Facebook: De officiële Facebook pagina van Cricut Nederland en België
 • Facebook groep: De groep voor alle Cricut fans uit Nederland en België, om te leren van en met elkaar.
 • TikTok: Leuke Cricut-project inspiratie en exclusieve tips en tricks.