Welke Cricut-warmtepers is geschikt voor jou?

28 maart 2023

Twijfel je welke Cricut-warmtepers bij jou past? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Bij het kiezen van de juiste warmtepers zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden, maar het begint allemaal met één vraag: wat wil je maken? We hebben daarom een beslisboom gemaakt. Deze is gebaseerd op veelvoorkomende vragen van mensen die twijfelen over welke warmtepers (of persen) bij hun wensen aansluit.

Laten we deze beslisboom eens onder de loep nemen en dieper ingaan op de opties.

Speciale projecten met Cricut Mug Press en Cricut Hat Press

Maak binnen enkele minuten professionele mokken en petten met de Cricut Mug Press en Cricut Hat Press. Als je niet al weet hoe gaaf het is om professionele mokken en petten te maken, doe jezelf dan een plezier en bekijk dan meteen deze persen.

Het is eenvoudig om je eigen ontwerpen en aangepaste looks te maken met Design Space. En als je wat inspiratie nodig hebt, bekijk dan deze 10 DIY-ontwerpideeën voor een mok of zoek in Design Space naar meer kant-en-klare projecten.

De Cricut EasyPress-familie

In 2017 creëerde Cricut een hele categorie draagbare warmtetransferproducten onder de naam Cricut EasyPress. We wisten al dat traditionele strijkijzers onbetrouwbaar waren door de inconsistente en ongelijkmatige verwarming. Daarom wilden we een product maken met de snelheid en kwaliteit van een professionele warmtepers, maar met het gemak van een strijkijzer. Cricut EasyPress heeft een nauwkeurige tijd- en temperatuurregeling tot 205 °C, waardoor elk warmtetransferproject tot een goed einde gebracht kan worden. We hebben ook de extra veiligheidsfuncties toegevoegd, van automatisch uitschakelen tot een geïsoleerd veiligheidselement om werkoppervlakken te beschermen. Cricut EasyPress is verkrijgbaar in twee formaten (22,86 x 22,86 cm en 30,48 x 25,4 cm).

Cricut EasyPress 2 versus Cricut EasyPress 3

De Cricut EasyPress-familie zet een grote stap voorwaarts met Cricut EasyPress 3. Het maken van warmtetransfers is eenvoudiger dan ooit, met nog minder giswerk dan voorheen. De Cricut EasyPress 3 heeft nu Bluetooth en samen met de Cricut Heat-app word je stap-voor-stap begeleid, inclusief nauwkeurige temperatuur- en tijdinstellingen met één tik.

Het slimme karakter van Cricut EasyPress 3 is vooral nuttig voor makers die nog weinig ervaring hebben met warmtetransfers, of voor makers die waarde hechten aan stapsgewijze instructies en handleidingen.

Cricut EasyPress 2 is nog steeds een geweldige optie, maar mist de Bluetooth-compatibiliteit en werkt daardoor niet met Cricut Heat. Gebruikers moeten onze online Heat Guide raadplegen en handmatig de tijd en temperatuur invoeren op de Cricut EasyPress 2.

De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play vanaf 13 maart 2022.

De Cricut EasyPress is ook in een nieuwe kleur verkrijgbaar. Makers die graag productkleuren op elkaar afstemmen, vinden het stoere Zenblauw misschien wel een mooie optie. Cricut EasyPress 2 is beschikbaar in onze bestaande kleuren Framboos en Munt.

Cricut EasyPress Mini

De kleine maar krachtige Cricut EasyPress Mini is perfect voor precisiewerk. Ongewone objecten en projecten zijn geen uitdaging met deze krachtige tool. Met drie eenvoudige warmte-instellingen maakt Cricut EasyPress Mini professionele warmtetransfers mogelijk voor kleine, afwijkende objecten en projecten, zoals babyschoentjes, knuffelbeesten, zakken, kledinglabels, etiketten en meer.

Cricut EasyPress Mini is ontworpen met punt- en randcontrole, zodat die geschikt is voor uitdagende oppervlakken. Dankzij de spitse punt en rondingen kun je meebewegen met de contouren van het oppervlak, tussen de knopen komen en met naden rekening houden.

Het is ook ons geheime wapen voor naai- en quiltprojecten. We gebruiken de Cricut EasyPress Mini vaak als we naden even snel willen persen. Dat maakt ‘m onmisbaar!

Cricut EasyPress Mini wordt aanbevolen voor projecten met maximaal een dubbele omvang van de warmteplaat (niet meer dan 10,16 x 15,24 cm). Cricut EasyPress Mini is verkrijgbaar in de kleuren Framboos en Zenblauw.

Cricut EasyPress Mini versus Cricut EasyPress 2 en Cricut EasyPress 3?

Formaat. Dat is echt alles.

Elk product van de EasyPress-familie is geschikt voor allerhande aanpassingen, van kleding en papierprojecten tot woondecoraties. Het hangt allemaal af van de grootte van je projecten of een volwaardige EasyPress noodzakelijk is, of dat je alleen de EasyPress Mini nodig hebt. We hebben echter veel overtuigende argumenten gehoord dat het handig is om beide formaten in huis te hebben.

Cricut Autopress

Cricut Autopress is een revolutionaire warmtepers die al jaren presteert. Het combineert commerciële kracht met een gestroomlijnd, huisvriendelijk ontwerp. Cricut Autopress is perfect voor op maat gemaakte kleding en andere warmtetransferprojecten in bulk. Cricut Autopress is een baanbrekende geautomatiseerde hulp voor snelle, perfecte overdrachten, of je nu vijftig vrijwilligersshirts maakt of een t-shirtbestelling voor je side hustle. Minder moeite. Meer magie.

Geautomatiseerde functies doen het zware werk, zodat je tijd bespaart en nooit meer hoeft te gissen. Daardoor kun je vol vertrouwen projecten maken en bestellingen van klanten voldoen. Cricut Autopress is Zero Effort en dus moeiteloos te gebruiken: met slechts twee vingers sluit je de machine en begin je met maken. Wanneer je de bovenkant naar beneden drukt, meet een motor automatisch de dikte van het materiaal, zodat de perfecte druk wordt uitgeoefend. Met de hulp van je tijd- en temperatuurinstellingen, stopt de motor wanneer je overdracht is voltooid. Je weet dus zeker dat het persen precies volgens jouw wens verloopt, en ondertussen kun je alvast een volgend project voorbereiden.

Cricut Autopress heeft een stevige stalen constructie, hoogwaardige componenten en produceert op professioneel niveau. Maar in tegenstelling tot andere oplossingen die je misschien liever niet in het zicht hebt staan, is dit elegante ontwerp een eyecatcher voor in huis, je bedrijf of hobbykamer.

Koop Cricut Autopress vanaf begin mei. Tot het zover is, lees je hier meer over Cricut Autopress.

Cricut EasyPress versus Cricut Autopress

Zowel Cricut EasyPress als Cricut Autopress zijn voor vergelijkbare projecten geschikt, maar als je veel warmteprojecten maakt, wil je misschien iets dat geautomatiseerd is. Daarvoor is de Cricut Autopress perfect.

Voor de Cricut Autopress heb je slechts twee vingers nodig om je project te beginnen. Het gebruikt je tijd- en temperatuurinstellingen en past automatisch de druk aan op basis van het materiaal. Het is niet nodig om Cricut Autopress handmatig ingedrukt te houden tijdens een warmtetransfer. Als de timer is afgelopen, gaat het deksel vanzelf omhoog, zodat je aan iets anders kunt werken zonder dat je de pers in de gaten hoeft te houden.

Dit is ideaal voor kleine ondernemers, projecten voor vrijwilligersgroepen of de gemeenschap, of zelfs grotere batches voor vrienden en familie. Cricut Autopress neemt meer ruimte in beslag dan Cricut EasyPress. Met totale afmetingen van 41,4 cm (b) x 16,81 cm (h) x 66,22 cm (d) en een gewicht van 24 kg is Cricut Autopress niet bedoeld voor kleine ruimtes. Cricut Autopress maakt het ook mogelijk om grotere projecten te maken dankzij de verwarmingsplaat van 38,1 x 30,48 cm.

Cricut EasyPress-apparaten, waarvan de grootste 30,48 x 25,4 cm is, nemen veel minder ruimte in beslag dan Cricut Autopress. Daardoor zijn ze gemakkelijker op te bergen en draagbaarder.

Welke materialen zijn geschikt voor Cricut-warmtepersen?

Cricut-materialen zijn speciaal ontworpen voor Cricut-machines. Het innovatieve Infusible Ink-systeem zorgt voor soepele, permanente inktoverdracht met behulp van warmte. Cricut Iron-On is verkrijgbaar in een groot aantal stijlen, ontwerpen en texturen. Beide materialen hebben de hoge kwaliteit en duurzaamheid waar Cricut-producten bekend om staan.

Cricut-warmtepersen werken ook met andere soorten warmtetransfervinyl en sublimatieproducten. Houd de instructies van de andere fabrikant aan voor het beste resultaat.

Op zoek naar nog meer informatie over de Cricut-warmtepers?

Hopelijk beantwoordt dit eventuele vragen die je hebt. Op zoek naar meer? Ga naar start2cricut.com voor nog meer informatie over onze warmtepersen en bezoek ons Helpcentrum voor veelgestelde vragen.