Tutorial: maak je eigen cadeau-etiketten

28 maart 2023

**Er is niets spannender dan je naam zoeken op de cadeautjes onder de boom. En met zelfgemaakte etiketten maak je jouw pakjes nog leuker en opvallender dan de rest.

Materiaal

  • Een Cricut snijmachine (ze zijn allemaal geschikt, maar let bij de Cricut Joy op de maximale grootte).
  • Een set beshrijfbare vinyl Smart Label (hier kiezen wij voor de witte versie). Goed om te weten: de beschrijfbare vinyl Smart Label bestaat in het wit, zwart en transparant, in het formaat voor Joy en het formaat voor Maker/Explore.
  • Een pen of marker in de kleur en het effect van je keuze (in dit geval hebben we gekozen voor een blauwe glitterpen voor Cricut Joy).

Stappenplan

Stap 1

Kies in Design Space een kant-en-klaar project of begin vanaf nul en maak je eigen ontwerp. Voor deze tutorial kozen we voor dit project: Klik hier. Pas het project aan jouw smaak aan: verander de naam, voeg decoratie toe en pas de afmetingen aan volgens de grootte die je voor je label wenst.

Stap 2

Selecteer de optie “Zonder mat” omdat we een Smart Material gebruiken, en kies in de lijst van materialen. Laad het dan direct in de machine (geen snijmat nodig). Begin met knippen en schrijven.

Belangrijk: volg de Design Space instructies om te weten met welke stap je moet beginnen en wat je in de snijmachine moet plaatsen.

Stap 3

Klaar met snijden? Maak de etiketten los van de achterkant.

Stap 4

Neem je cadeautjes erbij en kleef de zelfgemaakte etiketten erop. Blij met het resultaat?

Hier zijn nog enkele ideeën voor 100% gepersonaliseerde etiketten.

Beginner?

Bekijk ons Cricut Learn platform, een gratis leerplatform met videoworkshops en live sessies die voor iedereen toegankelijk zijn met experts. Leer de basis van Design Space om je eerste projecten te maken, de gereedschappen en accessoires die je nodig hebt om aan de slag te gaan, en tal van andere videoworkshops om al je vragen te beantwoorden en je te helpen nog meer creatieve mogelijkheden te ontdekken.

Toon ons je creaties door ons te taggen op Instagram met @cricut_nlFacebook, en bekijk onze inspirerende video’s op YouTube..