Ontdek 21 nieuwe Cricut-materialen

28 maart 2023

Cricut komt met nieuwe materialen om jouw creativiteit nog meer aan te wakkeren voor leuke projecten.

Het portfolio van materialen en tools voor snijmachines wordt steeds groter, want Cricut lanceert vandaag 21 nieuwe producten. Onder andere speciale soorten vinyl en iron-on, en vernieuwde tools die net zo handig en innovatief zijn als alle andere Cricut-producten. Precies maken wat je voor ogen hebt, is dankzij deze nieuwe materialen eenvoudiger dan ooit. De nieuwe materialen in deze lancering zijn:

Kleurveranderende Iron-On (UV-geactiveerd)

Dit HTV-materiaal is vergelijkbaar met Everyday Iron-On, maar verandert van kleur bij blootstelling aan UV of zonlicht. Ideaal voor kleding die in de warmere seizoenen wordt gedragen.

Kleurveranderend vinyl bij warmte

Dit temperatuurgevoelig vinyl verandert van kleur bij blootstelling aan warmte en keert terug naar de oorspronkelijke kleur wanneer de temperatuur weer daalt. Als permanent vinyl is dit ideaal voor projecten die tegen een beetje warmte kunnen, zoals je favoriete mok of telefoonhoesje.

Kleurveranderend vinyl bij koude

Als het oppervlak koud genoeg is, verandert dit vinyl van kleur en het keert terug naar de oorspronkelijke kleur wanneer het opnieuw warmer wordt. Het vinyl is zeer geschikt voor ontwerpen die je bijvoorbeeld voor drinkbekers en thermosflessen maakt.

Smart Label™ Oplosbaar Papier

Bij deze oplosbare labels zijn zowel het papier als de lijm wateroplosbaar. Als de labels vervangen moeten worden of je wil ze verwijderen, dan hoef je de labels alleen maar onder water te houden, het voorwerp in de vaatwasser te doen of even nat schoon te maken. Het papier kun je beschrijven en zonder mat snijden. Perfect voor labels op vershoudbakjes, of om feestbekers van een persoonlijk tintje te voorzien.

Reflecterende Iron-On met regenboogeffect

In het licht is op dit vinyl een kleurrijke regenboog te zien. Het effect is overdag en ‘s nachts zichtbaar en wordt vaak toegepast op allerlei accessoires als petten en sleeves voor drinkbekers.

Vinyl in huidtinten

Dit pakket bestaat uit een reeks neutrale tinten Permanent Vinyl of Everyday Iron-On. Het wordt vaak gebruikt om een persoonlijk tintje toe te voegen aan verschillende soorten projecten, stickers, vormen en kleding, zoals T-shirts en hoodies.

Transfertape zonder draagvel

Dit is precies zoals het klinkt: transfertape maar dan zonder een extra vel. Zo heb je tijdens je creatieve uitspattingen minder afval dan met de reguliere transfertape. Je pelt de tape net als bij de gewone transfertape gewoon van de rol en kunt deze gelijk op je materiaal plakken. De eenvoudig te gebruiken transfertape is er in verschillende formaten om in te spelen op elk type project. Creëren ging nog nooit zo soepel voor platte oppervlakken en het reguliere snijwerk.

Cricut Joy™ Smart Label™ Beschrijfbaar vinyl – Permanent

Met beschrijfbaar vinyl en de mogelijkheid om het materiaal te snijden zonder mat maak je in een handomdraai labels voor cadeaus of opbergbakjes. De permanente lijm houdt tot wel drie jaar lang. Dit Cricut Joy Smart Label-materiaal plak je zo van het vel op welk project dan ook.

Cricut is een creatieve community en zoekt altijd naar nieuwe ideeën om het jullie makkelijker te maken creatieve projecten tot uiting te brengen. Met deze nieuwe soorten vinyl en transfertape zijn we weer een stap verder op weg naar moeiteloze projecten met een strak en professioneel resultaat. De materialen zijn ontworpen om het maken van projecten soepeler te laten verlopen door een doordacht design en het oog op gebruiksgemak.

De nieuwe materialen van Cricut zijn qua functie uniek en geven creatievelingen een resultaat om enthousiast over te zijn. De mogelijkheden blijven groeien naarmate we meer materialen ontwikkelen en het gemakkelijker wordt ermee te werken.

Je vindt al deze nieuwe materialen terug in het verlanglijstje, inclusief de adviesverkoopprijzen.

Wat ga jij maken met deze nieuwe materialen? Tag ons in al jouw creaties op Instagram en TikTok of deel jouw creaties in de officiële Cricut Nederland en België Facebook groep.