Nieuw in Design Space: Omzetten naar lagen

13 mei 2024

Met Omzetten naar lagen zet je een geüploade afbeelding direct om in afzonderlijke lagen op kleur

Vandaag kondigen we Omzetten naar lagen aan: een nieuwe functie in Design Space speciaal voor Cricut Access-abonnees. Hiermee kun je geüploade afbeeldingen eenvoudig omzetten in afzonderlijke lagen op basis van kleur.

Hoe Omzetten naar lagen werkt 

Heb je ooit een foto gemaakt en er meteen een T-shirt of sticker van willen maken? Met Omzetten naar lagen worden je creatieve dromen in slechts een paar klikken werkelijkheid. Upload je afbeelding en zie hoe deze naadloos verandert in afzonderlijke lagen op basis van kleur, klaar voor unieke ontwerpen. 

Verfijn je afbeelding met Automatische achtergrondverwijderaar en allerlei handmatige bewerkingsfuncties voor een scherp resultaat. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoering, gestapeld of opgesplitst, afhankelijk van het materiaal dat je wilt gebruiken. Kies het aantal lagen (maximaal negen) en laat de kleuren automatisch afstemmen op die van je afbeelding. Tot slot wordt je afbeelding in afzonderlijke lagen op het canvas geplaatst en kun je je creativiteit erop loslaten. 

Houd er rekening mee dat Omzetten naar lagen geschikt is voor verschillende typen afbeeldingen, maar het beste werkt met eenvoudige afbeeldingen in clipart-stijl. Voor een optimaal resultaat raden we aan om afbeeldingen met een hoge resolutie te gebruiken. 

Geschikte materialen voor Omzetten naar lagen 

Je projecten zijn net zo uniek als jij en met Omzetten naar lagen zijn de mogelijkheden eindeloos. Alle Cricut-materialen (waaronder Smart Materials) kun je ervoor gebruiken, van vinyl en papier tot Infusible Ink en Iron-On. 

Omzetten naar lagen gebruiken in Design Space 

Ga voor meer handige tips en informatie naar onze officiële pagina met veelgestelde vragen

FAQs

What is Omzetten naar lagen? 

Omzetten naar lagen is een nieuwe exclusieve functie van Cricut Access waarmee je je ontwerpen in een paar klikken kunt omzetten in aangepaste lagen! Upload gewoon je afbeelding om er unieke lagen van te maken, bijvoorbeeld een tekstlaag, vorm of afbeelding. Het maakt automatisch de lagen in wat je wilt, zodat je vervolgens stickers, vinyl- of iron-on projecten kunt maken.

Welke typen afbeeldingextensies kan ik gebruiken met Omzetten naar lagen? 

Omzetten naar lagen is voor gebruik met rasterafbeeldingen, ook bekend als bitmapafbeeldingen, die afbeeldingen zijn die zijn gemaakt met pixels (kleurpunten) in plaats van vectoren. Afbeeldingsbestandstypen die kunnen worden geüpload naar Design Space en de functie Omzetten naar lagen kunnen gebruiken, zijn onder andere: .jpg, .png, .gif, .heic en .bmp.

Wat is het verschil tussen gestapelde en gesneden uitvoerstijlen?

“Gestapeld” creëert een solide basislaag waar andere lagen op gestapeld worden, zoals vaak gebeurt bij projecten met iron-on, papier en vinyl. “Gesneden” maakt lagen die in elkaar passen als puzzelstukjes zonder elkaar te overlappen. Deze uitvoerstijl is het beste voor bijvoorbeeld projecten met Infusible Ink.

Kan ik Omzetten naar lagen gebruiken als ik geen abonnement heb op Cricut Access?

Iedereen kan de resultaten van Omzetten naar lagen bekijken. Om de lagen die met deze functie zijn gemaakt aan je Canvas toe te voegen, heb je een Cricut Access™-abonnement nodig.

Exclusief voor Cricut Access-abonnees

Omzetten naar lagen is een exclusieve functie voor abonnees van Cricut Access. Iedereen kan de tool uitproberen en bekijken – alleen voor het klikken op “Doorgaan” op je project, voordat je het uploadt naar Canvas, heb je een abonnement nodig. Probeer het dus gerust voor je koopt en zie zelf hoeveel tijd je kunt besparen door een afbeelding om te zetten naar lagen.

Wil je meer weten over de voordelen van een Cricut Access abonnement? Enkele van de belangrijkste voordelen zijn het onbeperkt gebruik van onze steeds groeiende Cricut-bibliotheek met lettertypen, Cricut-afbeeldingen en afbeeldingen die zijn ontworpen door ons Contributing Artist Program en kortingen op afbeeldingen met een licentie. En je krijgt toegang tot onze steeds groter worden aanbod met tools om je maakproces te stroomlijnen en te vereenvoudigen, zoals Automatische achtergrondverwijderaar, Monogram Maker, Vervormen, Sticker maken en natuurlijk Omzetten naar lagen!

Mocht je het gemist hebben

Investeren in Design Space blijft een belangrijk aandachtspunt voor ons team, zodat we je spannende nieuwe manieren kunnen bieden om elk project te maken dat je maar kunt bedenken. Terwijl we de functionaliteit, het ontwerp en het content aanbod van onze apps blijven verbeteren, zijn we ook op zoek naar meer manieren om het maken te vereenvoudigen.

Wat wordt jouw volgende creatie?

Wij zijn héél benieuwd om te zien wat jij gaat maken. Als je ons tagt in je posts (@cricut_nl), wordt jouw creatie misschien wel gedeeld op onze kanalen. Volg je ons al overal?

  • Nieuwsbrief: Inspiratie, nieuwtjes en promoties rechtstreeks in je inbox. Registreer je nu!
  • Instagram: Een dagelijkse dosis creatieve inspiratie.
  • Youtube: Stap voor stap tutorials.
  • Facebook: De officiële Facebook pagina van Cricut Nederland en België
  • Facebook groep: De groep voor alle Cricut fans uit Nederland en België, om te leren van en met elkaar.
  • TikTok: Leuke Cricut-project inspiratie en exclusieve tips en tricks.