Ga meteen aan de slag met de Cricut Joy app

28 maart 2023

Met jouw Cricut Joy machine kan je de mooiste kaarten, labels, stickers en andere ontwerpen maken. Maar wist je dat er ook een Nederlandstalige app is voor iOS en nu ook voor Android toestellen? Gebruik je smartphone om jouw projecten nog sneller en gemakkelijker af te werken. Of laat je voor je volgende geweldige creatie inspireren door anderen.

Voor wie is de Cricut Joy app een leuke en interessante tool?

Iedereen die over een Cricut Joy machine beschikt, en nog sneller en gemakkelijker zijn projecten wil voltooien, zal deze Cricut Joy app ongetwijfeld supergeweldig vinden. Deze app is speciaal ontworpen voor de Cricut Joy™ machine. Dus je kan er wenskaarten, etiketten, stickers en folietransfers mee creëren in 15 minuten of zelfs sneller. En voor de geavanceerde ontwerpfuncties en projecten met meerdere materialen en lagen kan je nog steeds gebruik maken van Design Space®.

Hoe werkt de app?

De app begeleidt je stap-voor-stap door je DIY-projecten. Stel dat je een wenskaart wil maken, dan opent de app een catalogus met beschikbare kant-en-klare kaartontwerpen die je ook kan personaliseren. Scroll vervolgens naar beneden en je ziet in één oogopslag wat je nodig hebt om dit resultaat te behalen.

Je kan het standaardontwerp uiteraard naar eigen smaak aanpassen door je favoriete kleuren te kiezen en het formaat van de creatie aan te passen. De rest kun je volledig overlaten aan de Cricut Joy machine. Daarna hoef je alleen nog maar de instructies in de app te volgen om je volgende meesterwerk te voltooien.

Is de Cricut Joy app gratis?

De app is gratis te downloaden en bevat ook een aantal gratis lettertypes en afbeeldingen die je in je creaties kunt gebruiken. Soms zal je een element tegenkomen dat gemarkeerd is met een “a”. Dat betekent dat je daarvoor een zogenaamd Cricut Access-abonnement nodig hebt. Voor slechts 9,99€ per maand krijg je dan toegang tot meer dan 100.000 afbeeldingen en meer dan 500 leuke lettertypes.

Met dit abonnement heb je tevens toegang tot alle projecten en ontwerpen in de app voor Cricut Joy en Design Space via zowel pc, tablet als smartphone, zolang je inlogt met dezelfde login. Het abonnement kan maandelijks worden opgezegd via de desbetreffende app store. Interessant weetje: de eerste 30 dagen zijn automatisch gratis.

Wat kun je ermee creëren?

De mogelijkheden van de app zijn quasi onbeperkt. Je kunt eenvoudige, snelle en speciale projectjes maken met de Cricut Joy app. Hier is een overzicht van enkele van de mogelijkheden:

  • Een uitnodiging: Ga je trouwen? Is er een verjaardagsfeestje op komst? Of is er gewoon goed nieuws dat je wil delen? Kies een ontwerp en kaartcombinatie en laat je Cricut Joy machine de perfecte kaart maken.
  • Snel etiketten maken: Maak etiketten voor op je kruidenpotjes, voorraadpotjes, voor in de kinderkamer, je spullen op kantoor, schriftjes en veel meer. Kies gewoon een van de labelstijlen, pas de grootte aan, voeg je tekst toe, kies een lettertype in je favoriete kleur, en laat jouw Cricut Joy de etiketten knippen en schrijven of tekenen.
  • Stickers (ook op vinyl): Versier waterflessen, notitieboekjes, elektronische apparaten, ramen, muren en nog veel meer. Kies gewoon een leuk ontwerp uit de Cricut-bibliotheek en laat je Cricut Joy het vervolgens uitknippen. Het enige wat jij dan nog moet doen, is het aanbrengen. Zo makkelijk is dat.
  • Strijkbare Vinyl en Infusible Ink: Ontwerp shirts voor je sportteam, T-shirts voor een schoolreünie, draagtassen voor een vrijgezellenfeest – laat je fantasie de vrije loop. Zoek in de Cricut Joy app een ontwerp, voeg je tekst in of maak een eigen ontwerp met tekst en beeld. Laat jouw snijmachine Cricut Joy dit knippen of tekenen en volg dan de instructies om het ontwerp met behulp van warmteoverdracht op het gekozen textiel (T-shirt, draagtas, …) aan te brengen.

We kunnen niet wachten om jouw nieuwste projecten te zien!