DIY-tutorial met Cricut Explore 3: zomerse uitdeelzakjes

28 maart 2023

Yes, het is zomervakantie! En tegelijk: aiai, 2 maanden lang de kinderen bezighouden. Misschien staat er ook wel een verjaardagsfeestje op het programma? Dan hebben wij de perfecte activiteit en je slaat meteen twee vliegen in een klap: samen knutselen (check) én de uitdeelzakjes voor het feestje zijn ook alvast in orde (check)!

Met jouw Cricut Explore™ 3 en Smart Paper™ Sticker Cardstock zijn je knutselprojecten dubbel zo snel klaar dan voordien. Je kan dus heel snel en gemakkelijk aan de slag met je projectjes mét een verbluffend resultaat.

Deze uitdeelzakjes zijn perfect voor een zomers kinderfeestje. Bovendien is het de ideale knutselactiviteit om samen met de kids te doen. Omdat je dankzij de sticker cardstock projects geen lijm nodig hebt, wordt het immers ook geen knoeiboel.

Wat je nodig hebt:

  • Cricut Explore 3
  • Cricut Smart Paper Sticker Cardstock – pasteltinten en felle kleurtjes
  • Uitdeelzakjes
  • Lint

Stap 1

Start een nieuw project in Cricut Design Space. Ga dan in de afbeeldingenbibliotheek op zoek naar de afbeeldingen ‘Popsicle’ #M294C8ED5, ‘Popsicle’ #M294C8EB7 en ‘Ice Cream Cone’ #M294C8EC3 en voeg ze toe aan je canvas. Pas het formaat van de afbeeldingen aan zodat ze passen op je uitdeelzakjes. Klik dan op ‘Maken’.

Stap 2

Selecteer bij de materiaalinstelling Smart Paper Sticker Cardstock en voeg nadien het materiaal, met de bovenkant naar boven, in in je Explore 3. Herhaal deze stap tot alle kleuren uitgesneden zijn.

Stap 3

Neem een uitdeelzakje en maak de laagjes van de verschillende sticker cardstock onderdelen. Het grootste stuk plak je meteen op het uitdeelzakje. Daarna voeg je de andere delen toe om de verschillende ijsjes te maken.

Stap 4

Tijd om de uitdeelzakjes af te werken! Vul het natuurlijk eerst met leuke traktaties (snoepjes, kleine uitdeelcadeautjes, etc.) en hang dan een lintje aan het handvat. En dan de finishing touch: snij kleine cirkels uit de sticker cardstock waarmee je de zakjes kan dichtkleven.

Jouw prachtige zomerse uitdeelzakjes zijn helemaal klaar. Geniet van het feestje!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Neem dan zeker eens een kijkje op de internationale Cricutblog.

Wat wordt jouw volgende creatie?

Wij zijn héél benieuwd om te zien wat jij gaat maken. Als je ons tagt in je posts (@cricut_nl), wordt jouw creatie misschien wel gedeeld op onze kanalen. Volg je ons al overal?

  • Nieuwsbrief: Inspiratie, nieuwtjes en promoties rechtstreeks in je inbox. Registreer je nu!
  • Instagram: Een dagelijkse dosis creatieve inspiratie.
  • Youtube: Stap voor stap tutorials.
  • Facebook: De officiële Facebook pagina van Cricut Nederland en België
  • Facebook groep: De groep voor alle Cricut fans uit Nederland en België, om te leren van en met elkaar.
  • TikTok: Leuke Cricut-project inspiratie en exclusieve tips en tricks.