De eerste stappen met Cricut en gratis beginnersprojecten

28 maart 2023

Ben je nieuw bij de Cricut-community of wil je er deel van uitmaken? Leer hier meer over de eerste stappen in de Cricut wereld!

Het Cricut aanbod

Creatief zijn is eenvoudiger dan ooit, dankzij de slimme snijmachines van Cricut. Of je nu een ervaren knutselaar bent of iemand die occasioneel creatief bezig is, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Wenskaarten, T-shirts, stickers, labels en nog zoveel meer…, als je het kan bedenken, kan je het personaliseren met je Cricut. Cricut biedt een compleet assortiment aan van machines, de ontwerpsoftware of app, hittepersen in verschillende maten, materialen en tools voor al je favoriete projecten, en vooral: heel veel inspiratie.

De juiste machine vinden

Afhankelijk van het model kunnen onze machines snijden, schrijven, tekenen, maar ook vouwen, graveren, folie-effecten overbrengen of stof, leder en vele andere materialen bewerken. Als je nog steeds niet zeker weet welke Cricut het beste bij jou past, neem dan een kijkje op dit overzicht of bekijk de video.

Materialen en accessoires

Of het nu gaat om stickerpapier, iron-on, pennen of balsahout, Cricut heeft materiaal dat perfect bij jouw Cricut past. Al onze machines werken met Smart Materials. Waarom zijn deze materialen zo uniek? Lees meer over Smart Materials in deze blogpost. En hoe kies je nu het juiste materiaal voor jouw project? Lees er hier alles over.

Cricut producten aankopen

Je vindt onze Cricut machines, materialen en accessoires bij verschillende resellers in Nederland en België.

De software

Alle machines worden bediend met Design Space voor tablet, PC of smartphone. De Cricut Joy kan ook worden bediend met de Cricut Joy-app, waardoor hij nog gemakkelijker te gebruiken is. Beide tools hebben projecten met instructies die kunnen worden gepersonaliseerd. In Design Space kan je nog creatiever zijn en je eigen ontwerpen maken, kiezen uit een grote beeldbank en je eigen afbeeldingen uploaden.

Een korte intro van de software vind je in deze video:

De software is gratis downloadbaar via design.cricut.com en met je account heb je gratis toegang tot meer dan 2500 afbeeldingen en projecten. Als je meer afbeeldingen en projecten wil, kan je een Cricut Access-abonnement nemen. Je kan hierover alle informatie vinden in de Blog.

Jouw eerste projecten

Design Space leidt je door een testsnede nadat de machine is ingesteld. Het materiaal voor deze testsnede wordt bij de machines geleverd. Vooral als Cricut- of DIY beginner weet je vaak niet met welk project je daarna verder moet en is de keuze groot, daarom inspireren wij je graag met een aantal voorbeelden.

Projecten die ideaal zijn voor starters

Naamkaartjes

Voor je eerste project, raden wij bijvoorbeeld deze aan naamkaartjes. Alles wat je nodig hebt is al bij de machines inbegrepen. Je hebt enkel nog papier nodig en je bent klaar om te creëren. De Cricut snijdt en schrijft voor dit project en als je zin hebt om meer te doen, kan je elementen toevoegen of een andere vorm kiezen. Probeer het gewoon eens 🙂

Cricut Cutie

Misschien ken je de Cricut Cutie al? De Cutie is ook beschikbaar in Design Space en alle afbeeldingen zijn gratis. De beste manier om ze te vinden is door naar je canvas in Design Space te gaan, links op “Afbeeldingen” te klikken en dan op “Image Sets”. Zoek gewoon op “Cutie” en je vindt een hele reeks van kleine cuties waarmee je, bijvoorbeeld Stickers mee kan maken.

Cricut Joy Insert Cards

Voor Cricut Joy zijn Insert Cards een super startersproject. Je hebt hiervoor een kaartenmat en insert cards voor nodig. Om de kaarten te vinden, selecteer je gewoon ‘Cricut Joy’ als je machine, klik je op ‘Mijn projecten’ en zoek je ‘insteekkaarten’ in het drop down menu. Er zijn verschillende formaten voor de kaarten, dus kijk op de verpakking om te zien welk formaat je hebt en kies het juiste formaat.

Tip:

Je kan onze steeds wisselende gratis projecten vinden in het drop down menu onder “Gratis” en “Gratis voor Cricut Joy”. Met je Design Space-account heb je al toegang tot meer dan 2500 afbeeldingen en projecten met instructies. Als je meer wil, kun je een Design Space-abonnement nemen voor €9,99 per maand of €99,99 per jaar en dan heb je toegang tot meer dan 250.000 afbeeldingen, lettertypes en projecten. De eerste 30 dagen Cricut Access proeflidmaatschap zijn automatisch gratis en zitten standaard bij de aankoop van je machine.

Extra tips

Starterworkshops

We raden je aan online een starterworkshop te volgen. Deze kan je hier boeken. Je kiest de workshop voor jouw machine en onze Product Experts nemen je mee in de Cricut wereld gedurende 2,5 uur.

Cricut beleven

Wil je de Cricut machines graag live aan het werk zien, houd dan onze demo pagina in het oog. Deze wordt regelmatig aangevuld met locaties waar jij Cricut kan beleven. Voor Nederland en België

Geld verdienen met Cricut

Maak van je hobby je bijberoep. Je mag projecten verkopen die je gemaakt hebt met je Cricut en Design Space afbeeldingen en zo heb je de mogelijkheid om wat extra geld te verdienen met je hobby. Alles wat je hierover moet weten vind je terug in onze Angel Policy.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Instagram en onze blog voor de laatste nieuwtjes en inspiratie. Of registreer je voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Sluit je aan bij de community

De Cricut community is als een creatieve familie. Er zijn veel gelegenheden om ideeën uit te wisselen, tips te vragen, tips te geven en inspiratie op te doen. Er zijn al hechte vriendschappen ontstaan in de gemeenschap. Hier vind je een overzicht van onder andere de Nederlandstalige Facebook-groepen.

Nu kan je starten! Jouw Cricut wacht op je en wij kijken er alvast naar uit om je creaties te zien! Tag ons via @cricut_nl of via de hashtag #cricutmade en wie weet worden jouw creaties wel gedeeld op onze officiële kanalen!