De 5 voordelen van Cricut Autopress

28 maart 2023

Laat Cricut Autopress het zware werk doen.

1. Strak design voor elke ruimte

De Cricut Autopress mag gezien worden en hoeft niet in een verdomhoekje te staan. De Cricut Autopress is gemaakt om lang mee te gaan dankzij gecertificeerde, temperatuurbestendige kunststoffen, keramische warmteplaten en complementaire kleuren die aansluiten bij je andere Cricut-apparaten. Deze misstaat niet naast je andere werkmaterialen of als op zichzelf staand pronkstuk in je ruimte.

Hoewel je dankzij Zero Effort™ het apparaat met slechts twee vingers kunt sluiten, weegt de Cricut Autopress ongeveer 24 kilogram. Het zware, compacte ontwerp staat stevig op een gewoon werkblad of wanneer je deze verticaal opbergt.

Als je de Cricut Autopress liever in het zicht hebt staan (wij wel!), zorg dan voor een geschikt, stabiel oppervlak met voldoende werkruimte rondom. De Cricut Autopress heeft een extra brede opening zodat de kans op onbedoeld contact met warme delen minimaal is. Bereid je met dit artikel in ons helpcentrum voor op de Cricut Autopress en leer welke afmetingen je nodig hebt.

Als je weinig ruimte hebt en de Cricut Autopress tussendoor liever opbergt, vergrendel dan het apparaat wanneer deze is afgekoeld. Til het apparaat op met behulp van de handgrepen aan de voor- en achterzijde.

Wat je voorkeur ook heeft, de Cricut Autopress is een blikvanger die opvalt bij iedereen in je werkruimte. Ga voor meer informatie over het uitpakken en instellen van het apparaat naar de Cricut Help-pagina.

2. Meer efficiëntie dankzij automatisering

Een eenvoudig aanpasbaar bedieningspaneel voor warmte- en tijdsinstellingen neemt je werk uit handen, zodat je meer kunt produceren in minder tijd en niet het apparaat met haviksogen in de gaten hoeft te houden.

Zodra je de hendel van de warmtepers naar beneden drukt, worden de motoren geactiveerd en gebruikt de pers de tijd- en temperatuurinstellingen van het bedieningspaneel. De druk wordt automatisch aangepast op de gebruikte materialen. Wanneer de timer afloopt, gaat de pers automatisch open. Dankzij deze bijna handsfree-ervaring kun je je concentreren op je volgende ontwerp of project, zodat je in minder tijd meer kunt maken.

Het bedieningspaneel heeft vier voorgeprogrammeerde instellingen, maar deze voorinstellingen kunnen worden aangepast naar de projectinstellingen die jij vaak gebruikt. De voorkeuzeknoppen op het bedieningspaneel zijn:

  • Voorinstelling 1: SportFlex/polyester – 151,67 °C/30 seconden
  • Voorinstelling 2: Everyday Iron-On/katoen – 157,22 °C/40 seconden
  • Voorinstelling 3: Iron-On met glitters/katoen – 165,56 °C/30 seconden
  • Voorinstelling 4: Infusible Ink™/polyester – 204,44 °C (195°C)/45 seconden

Wil je aangepaste warmte-instellingen maken? Dat kan in twee stappen:

  1. Verstel de draaiknoppen naar de gewenste tijd en temperatuur
  2. Houd de voorkeuzeknop drie seconden ingedrukt totdat je een pieptoon hoort. Zodra ja die hoort, staat de nieuwe instelling in het geheugen van het bedieningspaneel.

Heb je jouw Cricut Autopress geactiveerd en geregistreerd? Dan kan je beginnen met het bedrukken van spullen.

3. Twee vingers, Zero Effort™

De Cricut Autopress is slim: het apparaat detecteert de dikte van het materiaal en past zelf de hoeveelheid druk aan die op basis van die dikte wordt uitgevoerd. Je hoeft je dus nooit af te vragen of je te veel of weinig druk uitoefent, want de Cricut Autopress denkt zelf na en doet het werk voor jou. Er zijn slechts twee vingers nodig om het apparaat te sluiten en de motoren in te schakelen, die vervolgens de perfecte druk op je project uitoefenen. Wanneer de perscyclus is voltooid, opent het apparaat automatisch om oververhitting en oververwerking te voorkomen. Voor tijd- en temperatuurinstellingen raadpleeg je de Hittepersgids.

4. Van bovenaf persen voorkomt materiaalverschuiving

De Cricut Autopress opent en sluit verticaal, maar dankzij het innovatieve ontwerp kan de warmteplaat horizontaal op je project geplaatst worden, in plaats vanuit een hoek.

Hierdoor werkt de Cricut Autopress als een scharnierpers tot de laatste vijf centimeter. Tijdens die laatste vijf centimeter beweegt de Cricut Autopress verticaal naar de plaat of ondergrond die je bedrukt. In tegenstelling tot bij een scharnierpers hoef je je dus niet druk te maken over het verschuiven van je project.

De pers past zich automatisch aan materialen tot een dikte van vijf centimer aan. Laat de verwarmingsplaat zakken totdat deze je project raakt en druk vervolgens op het handvat. Dit activeert de motoren om automatisch druk uit te oefenen op je project.

5. Geïntegreerde veiligheidsvoorzieningen om risico’s te minimaliseren

Door de hoge werktemperaturen zijn geïntegreerde veiligheidsfuncties essentieel om risico’s zoveel mogelijk uit te bannen. Dankzij gecertificeerde temperatuurbestendige kunststoffen zijn de externe oppervlakken hittebestendig en een interne ventilator leidt de warme luchtstroom weg van het apparaat. Door hete lucht door en van het apparaat weg te leiden, blijft de externe handgreep tijdens gebruik koel.

Op zijn breedst opent de Cricut Autopress tot een hoek van 62°. Door de extra brede opening heb je duidelijk zicht bij het plaatsen of uitlijnen van je materialen op de mat en warmteplaat, waardoor de kans klein is dat je je verbrand. Je kunt dus met een gerust hart persen, want je vingers komen niet in de buurt van de warmteplaat of andere delen die heet worden.

Na dertien minuten inactiviteit wordt de pers automatisch uitgeschakeld. Je kunt deze ook vergrendeld afkoelen, in plaats van dat verwarmingsplaat onafgedekt is. Bekijk deze andere tips voor een veilig gebruik van de Cricut Autopress.

Wat ga je maken?

Nu je meer magie kunt creëren met minder moeite, kunnen we niet wachten om te zien wat je maakt met de Cricut Autopress. Deel jouw creaties en tag ons via @Cricut_nl!