Cricut Maker 3 — De ultieme snijmachine en nu slimmer en sneller dan ooit.

28 maart 2023

Maak kennis met Cricut Maker™ 3. Met tot 2x hogere snijsnelheden en compatibiliteit met Smart Materials™, is Cricut Maker™ 3 de ultieme slimme snijmachine.

De Cricut Maker™ 3 snijdt – net als de vorige generatie – meer dan 300 materialen, van het meest delicate papier tot harde materialen zoals leer en lindenhout. Wat is er nieuw? Onder andere het vermogen om met verbluffende snelheden te snijden en om in één keer lange sneden aan te pakken. Laten we daar wat dieper op ingaan.

Maak in recordtijd.

Wij horen regelmatig dat een gebrek aan tijd het enige is wat jullie tegenhoudt om nog meer te maken. Dat er maar 24 uur in een dag zitten, kunnen we niet veranderen. Maar we hebben wel gewerkt aan de snelheid van onze snijmachine. De Cricut Maker™ 3 heeft krachtigere motoren, wat betekent dat je nu tot 2x sneller kunt snijden dan vroeger – als je Smart Materials gebruikt — en dat alles zonder in te leveren op kracht of precisie.

Wat is er zo slim aan Smart Materials™?

De Cricut Maker™ 3 werkt met onze Smart Materials™. Waarom zijn deze nieuwe materialen zo uniek? Ze laden rechtstreeks in de machine (zonder snijmat!) en blijven ook zonder handmatige aanpassingen perfect uitgelijnd. Dat betekent dat je voor het eerst ooit in één keer sneden kunt maken tot 3,6 meter lang. Omdat je niets hoeft voor te bereiden, kun je je op het beste deel richten — het maken. Hier is een snel overzicht van de Smart Materials™ die beschikbaar zijn bij de lancering:

Smart Vinyl™.

Snij een enkele afbeelding tot 3,6 m. Cricut™ Smart Vinyl™ is beschikbaar in zowel permanente als verwijderbare varianten. Er is een breed scala aan kleuren en effecten.

Smart Iron-On™.

Snij een enkele afbeelding tot 3,6 m. Maak een gepersonaliseerde T-shirt voor jezelf of voor het hele team. Beschikbaar in verschillende kleuren en effecten.

Met Smart Vinyl- en Smart Iron-On-materiaallengtes van 0,9 m tot wel 6,4 m, denken we dat je verbeelding volledig op hol zal slaan.

Smart Paper™-stickerkarton.

Je leest het goed — met Smart Paper™ laad je zonder mat een vel in de machine. Met de perfecte Kiss Cut hoef je alleen maar te pellen en te plakken. Maak zonder lijm leuke kaarten, gedurfde banners en gelaagde papierprojecten.

Werkt met 13 tools.

De Cricut Maker™ 3 kan werken met 13 tools, waaronder de Knife Blade voor dikkere materialen, het Rolmes voor stoffen met en zonder voering en de QuickSwap™-familie voor professioneel scoren, graveren, verlagen en het toevoegen van decoratieve effecten. Hij wordt geleverd met een geïnstalleerd Fine Point-mes, dus je kunt direct beginnen met snijden. Bekijk hier de volledige lijst van gereedschappen, apart verkrijgbaar.

Printen en snijden op wit en gekleurd papier.

Druk afbeeldingen af op je thuisprinter en laat de Cricut Maker™ 3 ze voor je uitsnijden. Een ongelooflijke functie voor elke stickermaker. Lees hier meer over Printen en snijden.

Maken in 3D.

De Cricut Maker™ 3 kan met het Knife Blade (apart verkrijgbaar) dikkere en dichtere materialen snijden. De perfecte match voor dimensionale projecten, waaronder modellen, interieurdecoraties en nog veel meer.

Word creatief met stof.

Naai of borduur je graag? Met het Rolmes (afzonderlijk verkrijgbaar) helpt de Cricut Maker™ 3 je bij een van de vervelendste taken — het markeren en snijden van patroondelen. Je kunt ook je Cricut Maker™ 3 gebruiken om met precisie applicaties en quiltstukken te snijden. In Design Space™ vind je veel leuke patronen.

We hebben aan alles gedacht:

  • Het ingebouwde bakje houdt je tools geordend
  • Het binnenvak houdt vervangingspunten veilig
  • Dockinggleuf voor je tablet of smartphone
  • USB-poort om je apparaat opgeladen te houden
  • 2 gereedschapsklemmen, zodat je in één keer kunt schrijven en snijden.

Wat er meegeleverd wordt met de Cricut Maker 3, ontdek je hier.

Waar kopen?

Wil je Cricut Maker 3 kopen? Ontdek hem in onze verkooppunten in België & Nederland.