Ontwerper in de schijnwerpers: Manal Khalaf

5 juli 2024

In de levendige wereld van Cricut vallen een aantal ontwerpers op, zoals de dynamische Manal Khalaf uit Ontario, Canada. Met een unieke mix van creativiteit en technische vaardigheden heeft Manal een niche voor zichzelf gecreëerd met ontwerpen die Cricut-gebruikers over de hele wereld inspireren en verrassen. Duik met ons in de artistieke reis van Manal en ontdek waar ze de creatieve inspiratie vandaan haalt die in haar ontwerpen weerspiegeld wordt.

Hoe heb je Cricut gevonden en waarom heb je je aangemeld voor het Contributing Artist Program?

Het begon allemaal toen ik talloze verzoeken van klanten kreeg om SVG-ontwerpen op maat te maken voor Cricut-snijmachines. Zo raakte ik geïnteresseerd in hoe je technisch gezien hoogwaardige, unieke ontwerpen maakt die makkelijk uit te snijden zijn. Ik heb het geluk dat ik deel uitmaak van een ongelooflijke community van getalenteerde, lieve Cricut-gebruikers. Via dit netwerk hoorde ik van de bijdragende ontwerper Amal Al Said over het Contributing Artist Program van Cricut.

Waar is je artistieke reis begonnen?

Al sinds mijn tiende voel ik me aangetrokken tot kunst. Ik vond het heerlijk om met potlood te schetsen en herinner me nog goed hoe ik thuis al op jonge leeftijd met schilderij- en fotobewerkingssoftware experimenteerde op onze computer. Ontwerpen was eerst gewoon een hobby, een uitlaadklep naar een andere dimensie. Ik heb jaren in een heel ander vakgebied gewerkt, voordat ik eindelijk MKDesigns oprichtte en mijn vaardigheden in digitaal illustreren naar een hoger niveau tilde om er mijn werk van te maken.

Wat betekent creativiteit voor jou?

Creativiteit betekent voor mij dat je dingen en ideeën op je eigen unieke manier interpreteert en er vertrouwen in hebt. Natuurlijk zonder anderen te schaden. Het gaat erom dat je jouw kijk op de wereld en visie overbrengt in je kunst.

Wie of wat inspireert je en waarom?

Inspiratie is de drijvende kracht achter de motivatie van een kunstenaar om uit liefde iets te maken. Mijn inspiratie kan overal vandaag komen, van locaties en evenementen tot bepaalde personen, maar het wordt altijd gevoed door positiviteit, schoonheid en goede vibes. Die wakkeren mijn creativiteit aan om iets betekenisvols te maken.

Wat is je favoriete type kunst of op welk project ben je het meest trots?

Hoewel ik altijd een hang naar ontwerpen heb gehad, haal ik veel plezier uit projecten die er niet alleen mooi uitzien maar ook nut hebben voor anderen. De Cricut Maker 3 heeft me hierin zoveel plezier gegeven! Ik ben vooral trots op twee projecten: Ballerina Wall Decor – Dotting Art en 3rd Day of Making – Winter Ornament. Beide hebben veel voor me betekend en heb ik in mijn hart gesloten.

Beschrijf je artistieke stijl in één woord

Het is een hele uitdaging om die in maar één woord aan te duiden, aangezien mijn stijl altijd in ontwikkeling is, afhankelijk van wat me inspireert. Als ik mijn stijl zou moeten omschrijven is het een mix van lijnkunst, geometrische kunst en abstracte kunst. Elk kunstwerk weerspiegelt een ander aspect van mijn artistieke reis.

Waar kun je geen dag zonder?

Koffie! Het is mijn dagelijkse energie- en creativiteitbooster.

Waar word je naast ontwerpen nog meer blij van?

Films! Jezelf helemaal onderdompelen in een andere wereld en een ander verhaal heeft iets magisch. Zo kun je even ontsnappen aan alles, en ze zijn een bron van inspiratie.

De weg die Manal heeft afgelegd van jonge tekenaar naar bijdragende ontwerper bij Cricut is heel inspirerend. Haar toewijding aan haar vak en het vermogen om inspiratie uit de wereld om haar heen te halen, maken haar geliefd in de Cricut-community. Blijf op de hoogte van Manals nieuwste ontwerpen en projecten door haar te volgen in Design Space en laat haar afbeeldingen een inspiratiebron zijn voor jouw volgende projecten.

Wil je meer afbeeldingen en ontwerpen van ontwerpers uit het Cricut Contributing Artist Program zien? Hier vind je al onze ontwerpers in Design Space.

Wat wordt jouw volgende creatie?

Wij zijn héél benieuwd om te zien wat jij gaat maken. Als je ons tagt in je posts (@cricut_nl), wordt jouw creatie misschien wel gedeeld op onze kanalen. Volg je ons al overal?

  • Nieuwsbrief: Inspiratie, nieuwtjes en promoties rechtstreeks in je inbox. Registreer je nu!
  • Instagram: Een dagelijkse dosis creatieve inspiratie.
  • Youtube: Stap voor stap tutorials.
  • Facebook: De officiële Facebook pagina van Cricut Nederland en België
  • Facebook groep: De groep voor alle Cricut fans uit Nederland en België, om te leren van en met elkaar.
  • TikTok: Leuke Cricut-project inspiratie en exclusieve tips en tricks.