Maak kennis met CAP-artiest: Laura Corazzin

23 mei 2024

Vandaag duiken we in de wereld van kunst en creativiteit met Laura Corazzin, een Italiaanse Cricut-ambassadeur. Laura is actief in het Cricut Contributing Artist Program en vertelt in deze blogpost alles over haar artistieke reis, inspiratiebronnen en favoriete projecten.

Hoe heb je Cricut en het CAP-programma leren kennen? 

Ik heb Cricut ontdekt via de levendige Cricut-community in Italië, waarvan ik ambassadeur ben. Toen het Contributing Artist Program (CAP) gelanceerd werd, was ik meteen geïnteresseerd. Creativiteit en illustraties zijn mijn passie, via CAP kan ik me volledig uitleven en mijn illustraties tonen in verschillende Cricut-projecten.

Ben je altijd creatief geweest? 

Het begon al in mijn kindertijd. Ik heb altijd graag dingen gemaakt met verschillende materialen, en genoot echt van schilderen en tekenen. Tijdens mijn schooltijd zette ik mijn creativiteit tijdelijk opzij om me op talen te concentreren. Maar aan het begin van mijn professionele loopbaan, besefte ik dat mijn hart bij grafisch ontwerp ligt. Nu werk ik als freelancer, ik heb een studio genaamd “Le Papier Design”. 

Wat betekent creativiteit voor jou? 

Vrijheid en ontspanning. Een wereld zonder grenzen, waarin ik mij zonder beperkingen kan uitleven.

Wie of wat inspireert je om te ontwerpen en waarom?

De natuur is mijn muze. Ik vind bijzonder veel inspiratie in de organische schoonheid van bladeren, takken en bloemen. Die vormen vind je terug in mijn illustraties en ontwerpen.

Wat zijn je favoriete projecten?

Alles met papier. Er is één project dat meteen door mijn hoofd schiet, en dat is een leeuwenmasker. Dat project kan je op mijn Design Space-profiel terugvinden.

Beschrijf jouw stijl.

Je kan mijn stijl samenvatten als:

  • Eenvoudig: Ik voel me aangetrokken tot simpele graphics en illustraties.
  • Botanisch: De natuur is mijn muze, duidelijk zichtbaar in al mijn ontwerpen.
  • Emotioneel: Ik wil dat mijn creaties iets oproepen bij de mensen.

Kan je een favoriete familietraditie delen?

Kerstmis heeft een speciale plek in mijn hart. Ik ben dol op de feestelijke sfeer – de lichtjes, de anticipatie en de charme van kerstmarkten.

Verzamel je iets?

Ik ben verslaafd aan papierwaren. Mijn collectie omvat héél veel papier, washi tape, stickers en notitieboekjes. Ik heb het wel moeilijk om ze effectief te gebruiken, omdat ze zo mooi zijn.

Bekijk meer van Laura’s werk in Design Space.

Wil je meer werk van CAP-artiesten zien? Bekijk alles in Design Space! 

Wat wordt jouw volgende creatie?

Wij zijn héél benieuwd om te zien wat jij gaat maken. Als je ons tagt in je posts (@cricut_nl), wordt jouw creatie misschien wel gedeeld op onze kanalen. Volg je ons al overal?

  • Nieuwsbrief: Inspiratie, nieuwtjes en promoties rechtstreeks in je inbox. Registreer je nu!
  • Instagram: Een dagelijkse dosis creatieve inspiratie.
  • Youtube: Stap voor stap tutorials.
  • Facebook: De officiële Facebook pagina van Cricut Nederland en België
  • Facebook groep: De groep voor alle Cricut fans uit Nederland en België, om te leren van en met elkaar.
  • TikTok: Leuke Cricut-project inspiratie en exclusieve tips en tricks.