8 DIY-ideeën voor een zomers tuinfeestje

28 maart 2023

Nu we weer onbeperkt vrienden en familie mogen uitnodigen in de tuin, wil je alles uit de kast halen. In deze blogpost inspireren we je om de afwerking naar een hoger (en persoonlijker) niveau te tillen, met rechtstreekse linkjes naar de projecten in Design Space, onze gratis ontwerpsoftware.

1. Gepimpte hapjes

Dit simpele (superschattige) knutselproject maakt de presentatie van je hapjes echt “next level”. Klik hier om de tutorial in Design Space te volgen.

2. Feestslingers

Voeg een feestelijke sfeer toe aan je buitenruimte met kleurrijke slingers. In Design Space zijn er heel wat afgewerkte projecten om uit te kiezen, waaronder deze opvallende kwasten die zijn gesneden met een Cricut Maker 3 en het Wavy Blade, voor een mooie afwerking. Onderstaand project vind je hier in Design Space.

Je kan ook kiezen voor een meer traditionele stijl met vormen of letters zoals deze voorbeelden:

3. Up your game

Spelletjes zijn altijd een goed idee om je gasten bezig te houden, en zeker als je er een persoonlijke touch aan gegeven hebt. Dit Jenga-spel is perfect voor alle leeftijden!

Of wat dacht je van een memory game voor de kids? Wist je dat je het hout ook op de Cricut Maker kan snijden?

4. Gepersonaliseerd picknickbestek

Al eens gedacht aan gepersonaliseerd bestek? Zo vinden je gasten hun bestek het hele feest terug, wat minder afwas betekent!

5. Tropisch picknickdeken

Breng een eenvoudig picknickdeken in tropische sferen met Cricut Iron-on. Tropical Leaf Picnic Blanket: https://design.cricut.com/landing/project-detail/58a63d6e719e813b7e2e25d7.

6. Handige drankkaart

Creëer een prachtige drankkaart met vinyl, zodat je gasten weten welke drankjes er zijn. Of label de flessen zodat ze er geweldig uitzien en help je gasten bij het kiezen van hun favoriete drankje.

7. Herken je glas, altijd!

Voeg deze schattige herkenningspuntjes toe aan ieders glas, zodat er geen verwarring ontstaat over van wie de cocktail is! En als je geen permanente vinyl aan je glazen wilt, of ze wilt bijwerken voor je volgende feestje, kies dan voor verwijderbaar vinyl.

8. Kies een thema

Om een echt memorabel feestje te creëren, kan je ook kiezen om alles in thema te doen. Bijvoorbeeld dit Mexicaanse themafeestje, inclusief stickers voor het servies, kleurrijke bestekhouders, schattige cupcaketoppers, en zelfs een Taco-handdoek!

Er zijn nog veel meer ideeën voor doe-het-zelfprojecten voor een feest op Design Space. Er is zelfs een categorie genaamd Feesten & Evenementen waar je kunt kiezen uit een breed scala aan thema’s en projecten.