Cricut CAP artiest: Angele Kamp

15 mei 2024

Angele Kamp, een van de Nederlandse creatievelingen in het Cricut Contributing Artist Programma (CAP), vindt vaak inspiratie op onverwachte plaatsen. Creativiteit is haar leven. Hieronder deelt ze haar inspiratiebronnen, haar favoriete projecten en haar kleine geluksmomentjes.

Hoe heb je Cricut en het CAP-programma leren kennen?

Cricut heeft zelf contact met me opgenomen. Ik ontwierp al SVG-bestanden op Etsy, Cricut vond mijn stijl leuk en wist dat de Cricut community mijn designs mooi zou vinden. Ze nodigden me uit om deel te nemen aan het programma kort nadat dit was gelanceerd.

Ben je altijd creatief geweest?

Als klein meisje al tekende en krabbelde ik voortdurend. Mijn moeder leerde me werken met verschillende materialen. Het heeft even geduurd en ik heb wat omwegen genomen, maar uiteindelijk stonden de sterren gunstig en startte ik als creatief ondernemer. Ik kan niet uitdrukken hoe dankbaar ik ben dat ik dit fulltime kan doen.

Wat betekent creativiteit voor jou?

Creativiteit betekent leven. Het is de lucht die ik inadem, ik heb het nodig om te functioneren. Er gaat zelden een dag voorbij zonder dat ik iets creëer of aan het experimenteren ben. Creativiteit is mijn levensstijl. Het omringt me in mijn huis, styling, fotografie en de kleding die ik draag. Ook tijdens lange wandelingen in de natuur word ik geïnspireerd door de bloemen en de bladeren.

Wie of wat inspireert je om te ontwerpen en waarom?

De natuur inspireert me enorm. Ik hou van experimenteren met gemengde technieken en nieuwe vaardigheden. Of het nu gaat om het maken van lettertypes of nieuwe ontwerpen met mijn iPad, schetsen met potloden of schilderen met waterverf, ik geniet van alle soorten creativiteit.

Wat zijn je favoriete projecten?

Bloemen tekenen en aquarellen. Ik probeer altijd unieke manieren te zoeken om hun schoonheid vast te leggen; ze vervelen me nooit.

Beschrijf jouw stijl.

Mijn ontwerpen zijn sterk beïnvloed door de natuur en planten, mijn stijl is vrouwelijk en delicaat met zachte, neutrale kleuren. Ik hou van de subtiele herfsttinten en de zachte ochtendgloed. Ik was nooit echt een dierenmens totdat ik een olifant knuffelde en in zijn zachte, kalme ogen keek. Vanaf die dag is de olifant mijn spirituele dier geworden – kalm maar stabiel en op zijn gemak met het universum.

Kan je een favoriete familietraditie delen?

Verjaardagstaart als ontbijt. Waarom wachten tot later op de dag? Het is een heerlijke manier om speciale dagen te vieren en de ochtend te beginnen met zoetigheid en plezier. Samen rond de tafel zitten, lachen en samen genieten van dat eerste stukje taart is een traditie die altijd een glimlach op mijn gezicht tovert.

Waar haal jij veel plezier uit?

Mijn zonen maken me zo vaak aan het lachen met hun onschuldige humor en speelse streken. Hun plezier is aanstekelijk, of het nu gaat om hun gefantaseerde verhalen, geïmproviseerde dansfeestjes of hilarische indrukken. Hun lach herinnert me aan de kleine gelukjes in het leven.

De creativiteit en het perspectief van Angele Kamp zijn uniek, geïnspireerd door de schoonheid van de natuur en alledaagse momenten. Haar traject van constant knutselen als jong meisje naar een fulltime creatieve job jaren later is het bewijs dat je passie volgen echt kan. Ontdek Angele’s creaties in Design Space, waar creativiteit en innovatie samenkomen.

Wil je meer werk van CAP-artiesten zien? Bekijk alles in Design Space!

Wat wordt jouw volgende creatie?

Wij zijn héél benieuwd om te zien wat jij gaat maken. Als je ons tagt in je posts (@cricut_nl), wordt jouw creatie misschien wel gedeeld op onze kanalen. Volg je ons al overal?

  • Nieuwsbrief: Inspiratie, nieuwtjes en promoties rechtstreeks in je inbox. Registreer je nu!
  • Instagram: Een dagelijkse dosis creatieve inspiratie.
  • Youtube: Stap voor stap tutorials.
  • Facebook: De officiële Facebook pagina van Cricut Nederland en België
  • Facebook groep: De groep voor alle Cricut fans uit Nederland en België, om te leren van en met elkaar.
  • TikTok: Leuke Cricut-project inspiratie en exclusieve tips en tricks.